Úvěry jsou stále vyhledávanějším finančním produktem, ať už jde o libovolné roční období. Jeden by si řekl, že po Vánocích dojde k utišení zájmu mnohých žadatelů, ale opak je pravdou. Lidé po půjčkách zkrátka touží a využívají je k čemukoliv. Je fakt, že do popředí zájmu se dostávají úvěry menších hodnot, které tak výrazným způsobem nezatěžují rodinný rozpočet a jsou snadno dostupné. Pokud i vám stačí půjčka do 30 000 Kč, možná se budete divit, ale můžete lehce narazit.

Banky půjčují raději více peněz

Aktuálně bereme v potaz bankovní instituce. V jejich produktových nabídkách jsou k vidění nízké úrokové sazby překonávající nebankovní segment, ale s malým háčkem. Řada bank tyto výhodné úroky poskytuje pouze při větších částkách, takže u těch malých se setkáte s vyššími hodnotami. Ty na druhou stranu kompenzuje menší velikost celého úvěru. Pakliže vám jde o skutečně malé sumy a chcete využít pouze nabídek bankovních společností, přinášíme vám krátký seznam poskytovatelů s informací o nejmenším možném úvěru.

  • Air Bank od 5 000 Kč
  • mBank od 10 000 Kč
  • Equa Bank od 5 000 Kč
  • ČSOB od 20 000 Kč
  • UniCredit Bank od 5 000 Kč
  • Komerční banka od 30 000 Kč
  • Česká spořitelna od 20 000 Kč

Součástí těchto úvěrů mohou být takové bonusy, jakými jsou předčasné úhrady, vedení úvěrového účtu zdarma, pojištění schopnosti splácet, slevy na úrocích a mnohé další. To už záleží na volbě konkrétní banky.

Modelový příklad – kolik zaplatíte při půjčce 30 000 Kč?

Vezměme v potaz fakt, že jste žadatelem o úvěr ve výši 30 000 Kč a splňujete všechny podmínky schvalovacího řízení té či oné banky. V následujících řádcích vám nastíníme, kolik byste spláceli u dané společnosti měsíčně a kolik přeplatíte za celou dobu splatnosti v délce trvání dvou let. Jednotlivé rozdíly částek jsou ovlivňovány požadavky a podmínky konkrétní banky, splátkovými modely, velikostí úroků a dalšími faktory.

Banka Měsíční splátka Celková uhrazená částka
Air Bank 1 423 Kč 32 037 Kč
Komerční banka 1 370 Kč 32 056 Kč
Sberbank 1 471 Kč 35 279 Kč
Česká spořitelna 1 391 Kč 32 273 Kč
Equa Bank 1 411 Kč 33 864 Kč

Jak můžete správně tušit, u takto malého typu do 30 000 Kč nejsou rozdíly u jednotlivých bank tak markantní. Takže půjde spíše o to, u které banky obstojíte bez problémů a zbytečných administrativních průtahů.

Autor článku:

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…