Na pojem prázdniny můžete narazit nejenom ve spojitosti s běžnými svátky nebo letními dětskými prázdninami. Tento termín má své pevné místo zakořeněné také v oblasti financí. V této sféře však znamená něco trochu jiného, než si možná mnozí z vás představují.

Bezúročná nebankovní půjčka

Úrokové prázdniny, to je nula-procentní navýšení daného úvěru. A právě o těchto půjčkách vám povíme něco více. V první řadě je důležité zmínit, že bezúročné období se z větší části týká hlavně nebankovních úvěrů, které jsou z tohoto pohledu přecijen o něco benevolentnější bež půjčky v bankách.

Může být vůbec úrok 0 %?

Ano, ale má to samozřejmě jistá omezení. Každý asi správně tuší, že tyto tzv. úrokové prázdniny nemohou probíhat věčně, protože konkrétní poskytovatelé by jednoduše neměli na čem vydělávat. Takže to je naprostý nesmysl. Půjčky bez jakéhokoliv úročení jsou určeny jen vybraným klientům společností. Slouží totiž k nalákání nerozhodnutých zákazníků, poskytovatel půjčí peníze zdarma, naoplátku ale získává nového klienta. A to je v konkurenčním prostřední SMS půjček velmi cenné.

Komu je určena první půjčka zdarma?

  • Pro všechny nové zákazníky u dané společnosti
  • Úvěr lze využít pouze jednou – opakovaný klient již platí požadované úroky

Kdo poskytuje úrokové prázdniny?

Nyní, když víte, jak probíhají úrokové prázdniny a pro koho jsou určeny, určitě vás bude zajímat, kdo vám takovou službu nabízí. Na trhu je hned několik nebankovních společností, které mají ve svém portfoliu první půjčku zdarma. Mezi dlouhodobě ověřené a úspěšné patří rozhodně následující tři.


Půjčku splaťte včas, poplatky mohou být vysoké!

Rozhodnete-li se takový úvěr vzít, pamatujte, že vás první půjčka zdarma k ničemu nezavazuje. Ani k tomu, že musíte svoji žádost opakovat již za standardních podmínek. Dejte si však pozor na řádné a včasné splacení, poplatky za prodloužení doby splatnosti, nebo pozdní splátku bývají v tomto segmentu velmi vysoké! I bezplatná půjčka by se tak mohla velmi snadno prodražit!

Autor článku:

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…